Nga kapslleku deri tek humbja e peshës: Arsyet përse duhet të kosnumoni më shpesh kungulleshka

Fakti që përmban kalium e bën atë një zgjedhje ideale për një dietë me kalium të lartë të rekomanduar për presionin e lartë. Sa i përket përmbajtjes së ulët të karbohidrateve, disa prej të cilave i përkasin kategorisë së sheqernave (5g) e bëjnë atë një zgjedhje ideale për diabetikët. Është interesante edhe fakti që kungulleshka është e pasur me vitaminë C, një burim i antioksidantësh β-karoten dhe vitamina të tjera të dobishme si luteina dhe zeaksantina.

The fact that it contains potassium makes it an ideal choice for a high potassium diet recommended for high blood pressure. In terms of low carbohydrate content, some of which belong to the category of sugars (5g) make it an ideal choice for diabetics. It is also interesting to note that zucchini is rich in vitamin C, a source of the antioxidants β-carotene and other beneficial vitamins such as lutein and zeaxanthin.

(Visited 87 times, 1 visits today)