Sa i shtrenjtë është bregdeti shqiptar këtë vit?

Një debat është zhvilluar në studion e A2 Business në lidhje me turizmin në Shqipëri dhe faktin që çmimet në jug të vendit janë disa herë më të larta se në pjesën tjetër të bregdetit.

Sipas zv/ministres së Turizmit, Ornela Çuçi turizmi nuk është një e drejtë kushtetuese. Ajo shtoi se Shqipëria ofron mundësi për të gjithë pushuesit dhe solli në vëmendjen rastin e Caprit në Itali, i cili siç dihet nuk mund të përballohet nga të gjithë për shkak të çmimeve të larta, përcjell Albinfo.ch.

“A është Kapri i përballueshëm për të gjithë italianët? A është e përballueshme Ibiza për të gjithë italianët? Jo nuk është. A është e përballueshme që t’i të marrësh çantën e shpinës se nuk ke mundësi ta përballosh dhe të shkosh të pushon në një kamp që ofron këtë lloj turizmi që t’i përballon. Turizmi nuk është një e drejtë kushtetuese. Turizmi është një industri qejfi. Qejfi edhe paguhet.

Nëse nuk të pëlqen trofta që shitet me 20 mijë lekë në një lokal, mund të drekosh në një lokal tjetër. Unë kam pushuar 3 vjet në Jalë. Jo në resortin që e ka çmimin 200 euro nata, por kam gjetur një shtëpi me qira me 30 mijë lekë nata dhe kam punuar shumë mirë dhe ka qenë i njëjti bregdet. E ka Shqipëria luksin që të ofrojë të gjitha llojet e natyrës”, tha zv.ministrja.

(Visited 94 times, 1 visits today)