Studimi tregon se: Përdorimi i shumtë i makaronava mund të rrisë rrezikun e demencias me 89%

Një dietë e lartë me karbohidrate ndikon në nivelet e larta të sheqerit në gjak dhe mund të rrisë rrezikun tuaj të demencës me 89 për qind. Kaloritë e karbohidrateve, të cilat ngrenë glukozën e gjakut, janë më të dëmshme për shëndetin e njeriut, sesa kaloritë që rrjedhin nga burime të shëndoshë yndyre.

“Një nga arsyet pse një dietë e lartë me karbohidrate është për shkak të fruktozës.Konsumimi i tepërt i fruktozës në mënyrë të pashmangshme do të dëmtojë aftësinë e trupit tuaj për të rregulluar nivelet e insulinës.

(Visited 145 times, 1 visits today)