E rrallë: Zbulohet shpella nëntokësore, është e mbushur me ujë

Në Kanadë, e cila njihet si kombi i pemëve gjelbërimtare dhe të ftohtit, stafi i punësuar nga Ministria e Brendshme e vendit njoftoi se kishin ngecur në një shpellë masive.
Ajo arrin gjatësinë prej 100 metrash. Ndoshta më interesante se të gjitha këto, përkundër natyrës shumë të pazakontë të shpellës, ekspertët besojnë se kjo është në të vërtetë hera e parë që qeniet njerëzore e kanë parë ndonjëherë, transmeton lajmi.net.

Madje, kjo shpellë, sipas këtij stafi, supozohet të jetë e mbuluar edhe me sasi uji që buron nga një ujëvarë në Parkun Provincial të Kanadasë.

“Reagimi im i menjëhershëm ishte: nuk mund të ketë një shpellë atje, është e pamundur”, tha një gjeolog i përfshirë në ekspeditën e shpellës gjatë gjithë rrugës në shtator, Catherine Hickson.

“Për momentin, studiuesit janë duke thënë se sigurisht është një nga më të mëdhatë në Kanada”.

Ndoshta për shkak të të ftohtit që rrethon rajonin, deri më tani, kjo shpellë ka mbetur plotësisht e fshehur.

Deri më tani, studiuesit nuk kanë qenë në gjendje të gjejnë ndonjë referencë për shpellën e paidentifikuar, në të dhënat historike, ose kudo tjetër. /Lajmi.net/