Super armët e reja të armatës së SHBA-së që aktualisht janë duke u ndërtuar

Një video e publikuar më herët nga Agjencia për Mbrojtjen e Avancuar të Mbrojtjes (DARPA) po kërkon nga palët e interesuara të zhvillojnë dhe demonstrojnë një sistem që mund të kenë ushtarët amerikanë duke e bërë përdorimin e neuroteknologjisë për të kontrolluar dronët me mendjet e tyre.

Teknologjia për ta bërë këtë është tashmë në zhvillim e sipër, me një kontratë prej gjashtë projektesh të projektimit nervor (NESD) të dhënë vitin e kaluar në Brown University, Universiteti i Kolumbias, Fondacioni Voir dhe Entender (The Seeing and Listening Foundation), Laboratori John B. Pierce, Paradromics , Inc., dhe Universiteti i Kalifornisë, Berkeley, transmeton lajmi.net.

Ky projekt përfshin zhvillimin e një sistemi neuroteknologjik implantues për të kapërcyer hendekun midis trurit dhe botës digjitale – konvertimin e sinjaleve elektrokimike në neuronet në tru në kodin binar që udhëheq programin kompjuterik.

Për të parë më shumë nga kjo armë që është duke u prodhuar shikojeni videon e mëposhtme.