Breshka e mund lepurin edhe në realitet (Video)

Thuajse të gjithë e dinë fabulën se si breshka mund lepurin në garën e shpejtësisë, por që kjo të ndodhte edhe në realitet, pak kush mund ta imagjinonte.
E si për të provuar të vërtetën e fabulës është realizuar një garë mes një lepuri dhe një breshke.

Ashtu si në fabul, lepuri merr menjëherë kryesimin e garës, por para finishit ai ndalon, duke menduar “Ka plot kohë për të pushuar pak”.
E ndërsa fabula merr jetë në realitet, risjellë edhe një herë moralin e saj se:

Duke ecur ngadalë, por në mënyrë të vazhdueshme, mund të fitosh garën./InfoKosova/
Shiko Videon: