Një duel mes Ibrahim Tatlisesit dhe Ferhat Guzel Woooow (VIDEO)

İbrahim Tatlıses ( İbrahim Tatlıses; 1 Janar 1952, Şanlıurfa), i njohur nga adhuruesit e tij si İbo, këngëtar dhe aktorë i njohur arabo-kurd nga Turqia.

İbrahim Tatlısesi është i popullarizuar si këngëtar dhe aktorë i njohur i kulturës popullore të Turqis në vetë Turqin dhe më gjërë e më shumë tek popullata e Lindjes së Mesme. Lindi në qytetin e quajtur Şanlıurfa, që ndodhet në Anadollin juglindore ne Turqi. Tatlıses ka regjistruar 38 albume muzikore, ndër të cilët veçohen albumet “Këmbët” dhe “Hi Get”. Gjithashtu është pjesëmarrës aktiv i TV-estradave të ndryshme në Turqi dhe njëherit posedon dhe udhëheqë me një kanal teliviziv të quajtur “İbo Programı” .

Gjatë veprimtaris së tij artistike me këngët dhe filmat e rexhistruar ka arritur të “konzervojë” një pjesë të mirë të kulturës popullore ruale të Turqis. Përveç kësaj, ai është një biznesmen i përfshirë në biznese restorant dhe turizmit, si dhe në projektet e ndërtimit në Kurdistanin e Irakut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *