Me këtë vaj mr.ekullibërës flokët tuaj do të zgjaten të for të dhe me shumë shkëlqim

Vaj i kastorit është një vaj jasht. ëzakonisht i dobishëm që mund të tr.ajtojë një numër të madh të kushteve shëndetësore dhe sëm. undjeve. Vajii kastorit është përdorur tradicionalisht si një produkt bukuri për shekuj me radhë. Për fat të keq, këto ditë janë zëvendësuar me produkte të shtrenjta tregtare, të cilat shpesh janë të ngarkuara me ki. mikate të rr. ezikshme. Vaj pluhur ka veti të for.ta antibak.teriale dhe antif.ungale dhe është një burim i pasur mineralesh, si vitamina E, proteina dhe Omega 6 dhe 9 ac.ide yndyrore të dobishme. Ai ofron efekte m ahnitëse për lëkurën dhe flokët, pasi është jashtëz.akonisht e pasur me ac id r.icinoleik. Është përdorur tradicionalisht si një tr.ajtim për aknet dhe kushtet e ndryshme të lëkurës, sk.uqjen, h. umbjen e flokëve etj.

Kur zbatohet në lëkurën e kokës, par.andalon dhe trajton h. umbjen e flokëve. vetitë e tij të for.ta antibakt. eriale dhe antif. ungale ba.llafaqohen me inf. eksionet e lëkurës së kokës, folikulitin dhe zbokthin, ndërsa ac. idi r.icinoleik nx.it qarkullimin në lëkurën e kokës dhe kështu ndihmon rritjen e flokëve. Ky ac.id gjithashtu balancon nivelet e pH të kokës, mbështet vajrat natyrale dhe neutralizon efektet neg.ative të ki. mikateve në shampo, balsam dhe produkte të tjera të kujdesit të flokëve. Ai është e lartë në lëndë ushqyese dhe ofron veti të f.uq. ishme medicinale. Përveç faktit se ajo është i lirë dhe e përb.allueshme, ajo mund të bëjë mr.ekulli kur është fjala për lëkurën tuaj dhe flokët.

Për shkak të qëndrueshmërisë së tij të trashë, mund ta keni të v. ështirë të aplikoni drejtpërsëdrejti, prandaj duhet ta holloni atë përpara përdorimit. Përzihet me vaj kokosit në sasi të barabarta, dhe aplikoni këtë kombinim të dobishëm mbi kokën dhe skajet e dë. mtuara, të thata dhe të ndarë. Lëreni të veprojë për një orë. Për ta përhapur më mirë, mund të masazhoni kokën. Përsëriteni këtë dy herë në javë. Këtë vaj mund ta gjeni në dyqanet që shesin produktet bimore në Shqipëri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *