Si në përraIIa,Bill Gates bIen “BlSHËN” 645 milion dollarë qe nuk ka nevojë për karburant! SHlKONl çfarë Iuksi

Njeriu i dytë më i pasur në botë ka blerë vetë superjahtin e së ardhmes që mundësohet tërësisht nga hidrogjeni i lëngshëm, domethënë emisioni i tij i vetëm është uji.

Bill Gates besohet të ketë paguar 645 milion dollarë në mënyrë që të blinte Aqua , planet e së cilës u zbuluan që prej vitit të kaluar kaluar.

Ky superjaht është i gjatë 113 metra dhe përfshin pesë kuverta të plota me hapësirë për 14 të ftuar, 31 anëtarë të ekuipazhit, një palestër, studio për yoga, dhomë të bukurisë, sallon bukurie dhe pishinë në kuvertën e saj të pasme.

Gates, 64-vjeç, dihet që rregullisht bën pushime me superjahte, megjithatë kjo është hera e parë që ai ka blerë një të tillë. Në të kaluarën ai zakonisht merrte me qira anije gjatë udhëtimeve verore në Mesdhe.

Anija e re nuk pritet të jetë e gatshme për të lundruar në det të hapur në vitin 2024.

Hidrogjeni pompohet përmes një lloji të veçantë të qeIizave të karburantit që e shndërron atë në energji elektrike, ndërsa lëshon vetëm ujë që mund të jetë pompë sigurie në oqean.

Kur planet për Aqua u zbuluan, ai ishte vetëm një koncept, por vendimi i Gates për të porositur ndërtimin e anijes është një moment historik.

‘Me çdo projekt, unë sfidoj ekipin tim dhe veten time të kapërcejmë veten. Për zhvillimin e AQUA, morëm frymëzim nga mënyra e jetesës së një pronari të kujdesshëm, largpamës, shkathtësinë e teknologjisë së përparuar për ta kombinuar këtë në një superjaht me tipare vërtet të reja. ‘

Duke punuar së bashku me Arkitektët Lateral Naval, Sinot kaloi pesë muaj duke vendosur për detajet që do të kishte jahti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *