Njihuni me papagallin Dracula: Specie në zhdukje me një pamje të veçantë

Nga rreth 10 mijë specie të njohura zogjsh, ka rreth 350 lloje papagallësh të gjallë në të gjithë botën.

Disa specie papagall janë një nga speciet më inteligjente të shpendëve në botë.

Fatkeqësisht, speciet e papagallit po zhduken gjithnjë e më shumë për shkak të shkatërrimit të habitatit dhe mbërthimit të tepërt për tregtinë e kafshëve shtëpiake. Një specie që është afër zhdukjes është papagalli Presquet, i njohur ndryshe si papagalli Dracula.
Një nga gjërat e para që do të vini re kur shihni papagallin Presquet është se trupi i tyre është forma e një papagalli, ndërsa kokat e tyre duken si koka e një kulture.