Sipas jush, shalqiri është pemë apo perime? Do mahniteni nga përgjigja

Edhe pse një përqindje e madhe e njerëzve janë të bindur se shalqiri është pemë, nuk ka të bëjë fare në atë kategori.

Këtë e shpjegojnë edhe ekspertët e gatimit, dhe jo vetëm për shalqi. Në botën e perimeve hyjnë edhe kikirikët, edhe pse kjo mund t’iu duket e pabesueshme.

Shumë nga pemët dhe perimet e kanë këtë dallim sepse klasifikohen sipas mbjelljes dhe rritjes, e që disa prej tyre zhvillohen nga farat ndërsa të tjerat nga rrënjët.