DONl ta dini çfarë ka bankomati brenda ? Do të HABlTl (Video)

Vite më parë dicka e tillë as imagjinohej dot, por sot një makineri e tillë është bërë pjesë e pandarë e jetës së kujtdo për shkak të kursimit të kohës dhe lehtësimit të procedurave.

Njerëzit nuk presin më në radhë të gjata për të marrë paratë e tyre, sepse ATM-të gjenden të vendosura kudo dhe aksesohen lehtësisht.

Por a keni pyetur veten ndonjëherë sesi funksionon kjo makineri?Një ATM në fakt është thjesht një terminal i të dhënave me dy porta.

Ne njërën nga portat ju vendosni kartën tuaj të dhenat e së cilës, transmetohën në mënyrë satelitore dhe e bejnë makinerinë t’jua njohë kartën. Pas kësaj ju do vendosni pinin tuaj përkatës i cili e hap kartën.

Ne ekranin e ATM shfaqen veprimet që ju mund të bëni, si të dini sa para keni në gjendje apo të tërhiqni para.
Nëse ju zgjidhni të dini sa para keni në gjendje bankomati do ju nxjerrë një faturë ku do gjeni shumën që kërkoni të dini.
Nëse zgjidhni të tërhiqni para , ju duhet të zgjidhni shumën e cila,nëse gjendet në llogarinë tuaj do të dalë nga porta e dytë dalëse e bankomatit.

Aty mund të tërhiqni kartmonedhat, të cilat gjenden në pjesën e brëndshme të makinerisë, dhe sipas dëshirës , merrni edhe faturën për tërheqjen e shumës përkatëse.