A e dini çfarë ka brenda kësaj pjese të kabllos tuaj?

A e dini pse kablloja e laptopit ose e ndonjë pajisje tjetër e ka këtë pjesë në formë cilindrike në fund?
Duket se pothuajse të gjitha kabllot e kanë këtë pjesë në fund, por për çfarë shërben ajo?

Nëse e hapni atë, ju brenda do të gjeni një cilindër magnetik.
Është ky cilindër magnetik i cili e luan krejt rolin kryesor të kabllos.

Në thelb, kur rryma kalon nëpër çdo kabllo, ajo gjeneron ndërhyrje elektromagnetike (EMI).
Edhe pajisjet tona elektronike gjithashtu prodhojnë EMI gjatë këtij procesi, transmeton InfoKosova.

Për shembull, nëse e lidhni një kamerë me monitor, kamera do të shkaktonte interferencë dhe do të bënte që monitori të prishej.
Për më tepër, EMI do të mund ta prishte tërë kompjuterin tuaj.

Ju sigurisht se nuk dëshironi që kjo të ndodh, apo jo?
E pra, ky cilindër magnetik sigurohet që sinjalet të dërgohen në drejtimet e duhura dhe asnjë EMI nuk transmetohet në mes të periferikëve.

Kjo është arsyeja pse ky cilindër ndodhet në fund të kabllove.
Pra, ky është misteri mbrapa tyre! Këta cilindra sigurohen që kompjuterët tonë mos të prishen.