Ky është jahti më i madh në botë! Kushton 650 mln dollarë

Super jahti më i madh në botë, me vlerë rreth 650 milion dollarë,ka mbërritur në Southampton. Anija luksoze 156 metra përbëhet nga pothuajse 60 kabina dhe përmban dy helipadë dhe një pishinë të gjatë 25 metra.

Ai është më i madhi në botë sipas tonazhit bruto, me peshë 15.917 ton, dhe i katërti për nga gjatësia. Jahti mund të strehojë 36 të ftuar dhe 84 ekuipazh dhe termocentrali i tij elektrik dizel 30,000kë i jep atij një shpejtësi mbresëlënëse të lundrimit prej 22.5 nyje.

Oligarku rus Alisher Usmanov është pronari i tij. 66-vjeçari ka një vlerë neto prej 15.8 miliardë dollarë, sipas Forbes, kështu që ai duhet të ketë superyaht-in më të madh në botë, i quajtur Dilbar. Dilbar është ndërtuar në atë mënyrë që edhe përmes fotografimeve të helikopterëve, asnjë nga veçoritë e tij në të vërtetë nuk mund të shihet përveç dy helipadeve të tij.

Megjithëse ekzistojnë disa hapësira në natyrë në jaht, shumica e hapësirës së jetesës është e vendosur brenda, gjë që ka çuar që Dilbar të ketë vëllimin më të madh të brendshëm të çdo jahti të ndërtuar ndonjëherë”.