Marin Mema zbuIon të vërtetën e FRlKSHME: KRlMlNELl më i madh grek me monument në SHQlPËRl

Marin Mema ka sjellë në emisionin ‘Gjurmë shqiptare’, historinë e një Iuftëtari grek që vr,au shqiptarë dhe nderohet në Krane të Delvinës. Ka marrë pjesë në ma.sakrat e shqiptarëve në 1914, ka punuar për silogjet “Vorio Epirote”, udhëhoqi suImet në Sarandë, Kurvelesh, Delvinë e me radhë në gjithë jugun.

Mas.akroi çamët në 1944 krah Zervës… Por, ka një bust në Krane të Delvinës. Një skandaI i frlkshëm… Banorët që jetojë aktualisht në atë zonë e kanë nderuar për vite me radhë si një Iuftëtatr trim ndërkohë që dokumentarë të ndryshëm vërtetojnë krejt të kundërtën.

Ai njihet si një nga Iuftëtarët që bëri masa.kra me shqiptarët e sot ndodhemi përballë një realiteti të frlkshëm, një vra.sës i shqiptarëve nderohet si një trim.

Më poshtë po ju sjellim videon ku pasqyrohen mendimet e banorëve të fshatit ku ndodhet dhe busti i tij.