Pse macet vetëm vështrojnë?

Çdo pronar i maceve e di që ato mund të jenë krijesa mjaft të çuditshme dhe misterioze.

Për shembull, sa shpesh keni qenë duke menduar, duke shikuar TV ose duke pushuar në shtrat dhe papritmas të zbuloni dy sy të vegjël që shikojnë me vëmendje në drejtimin tuaj? Sinqerisht mund të jetë pak shqetësuese!

Sipas Dr. Martin Goldstein, fajtori më i madh ka të ngjarë të jetë që barku i tyre është duke u thënë atyre se është koha për të ushqyer, të cilën ata po përpiqen të na kujtojnë butësisht me shikimin e palëkundur, transmeton Telegrafi.

Po çfarë për të gjitha herët që ata kanë pasur shumë ushqim, ujë, dhe madje edhe disa trajtime shtesë dhe ende shikojnë?

Me sa duket, kurioziteti i lindur i një mace mund të jetë një tjetër faktor kryesor, veçanërisht nëse ata kanë një lidhje të fortë me pronarin e tyre. Dr Kathryn Pimm tha: “Ndoshta ajo është duke përdorur pamjen tuaj për ta ndihmuar atë të zgjedhë se si ajo duhet të përgjigjet diçka, dhe gjithashtu të ndajë me ju se si ndihet për të … Pamja juaj e përbashkët mund të riafirmojë lidhjen tuaj dhe të sigurojë stabilitetin shoqëror të grupi juaj ” Në thelb, të qenit të shikuar nga macet tona në të vërtetë mund të jetë një gjest super i ëmbël!

Një këshillë tjetër: Provoni t‘i shkelni ngadalë syrin maces tuaj nëse vëreni se sytë e tyre janë tek ju. Sipas ekspertëve, kjo është një nga mënyrat më të mira për të thënë “Unë të dua” dhe për të marrë të njëjtin mesazh të adhurueshëm nga ata.