Mësoni pse nuk duhet të pini kurrë ujin që rri gjatë natës

Shija e ujit që qëndron për një kohë në gotë është e çuditshme. Kjo është për shkak se uji i lënë në gotë është më i ndjeshëm ndaj grimcave të pluhurit dhe baktereve në ajër.

Në anën tjetër, kur uji ekspozohet ndaj ajrit, ai thith dioksid karboni, një pjesë e vogël e të cilit konvertohet në acid karbonik.

Me fjalë të tjera, kjo është arsyeja pse struktura e ujit ndryshon kur qëndron për një kohë në gotë.Kështu, herën tjetër kur dëshironi të pini ujë gjatë natës, ose mbusheni një shishe ujë ose çohuni dhe mbusheni një gotë ujë të freskët në kuzhinë, dhe mos e pini ujin që rri gjatë natës.