Rrëfimi Prekës I 46-Vjeçarit: Ngrihet Në Këmbë Të Veta Pas 21 Vjetëve Falë Recepturës Së Hetem Ramadanit Dhe Ushtrimeve Intensive

Sokol Murataj, 46 vjeçari nga Shqipëria, është shembulli më i mirë i asaj se nuk ka asgjë të pamundur në këtë botë.

Historia e jetës së tij përpos që është e dhimbshme, është edhe shumë inspiruese për të gjithë njerëzit.

Kishte qenë vetëm 25 vjeçar kur më 5 gusht 1997 kishte pësuar aksident komunikacioni dhe kishte mbetur me dëmtime në shtyllën kurrizore, të cilat e kishin lënë atë të palëvizshëm, shkruan Telegrafi.

Nga ai moment është dashur të mësonte pothuajse gjithçka nga e para – duke filluar nga përdorimi i karrocës, jetesa me karrocën, ambienti më i përshtatur në shtëpi, në shkollë, punë etj.

Ndonëse ai është njohur me Hetem Ramadanin përmes kurseve të meditimit para disa viteve, ai me recepturën e tij ka filluar vetëm para tre muajve.
Përveç recepturës së Hetem Ramadanit, para pak kohe Sokol Murataj kishte filluar edhe ushtrimet intensive fizioterapeutike.

Nuk shkoi shumë me kombinimin e këtyre dyjave – pra ushtrimeve dhe recepturës së Hetemit – dhe ai arriti që të ngrihej në këmbë për herë të parë pas 21 vjetëve, ndjesi vërtet e mrekullueshme për të.

Nga ajo ditë Sokoli vetëm ka shënuar progres, ndërkaq tani çdo ditë ngrihet në këmbë dhe bën ushtrime të ecjes.

Sokoli thotë se përderisa mjekët vendorë e ndërkombëtarë e kishin mësuar atë si ta përdorte karrocën, Hetem Ramadani e ka mësuar atë si të ecë përsëri!