I vendosin GPS për t’ia parë lëvizjet, Skifteri i famshëm nga Sllovakia përfundon në Kosovë

Dy skifterëve (Saker Falcons) i kanë vendosur përgjues për të parë lëvizjet e tyre.

Nga Sllovakia, skifteri mashkull fluturoi në jug përmes Hungarisë, Serbisë dhe ka përfunduar në Kosovë.

Derisa femra ka udhëtuar në veri-perëndim përmes Çekisë, Polonisë dhe aktualisht është në Gjermani.

Sipas hartës së paraqitur, skifteri që ka përfunduar në Kosovë aktualisht është në malet e Sharrit.