Si të zgjidhni një shalqi të pjekur dhe me lëng çdo herë

Asgjë nuk krahasohet me ngrënien e një kafshate nga një fetë e ëmbël shalqiri me lëng në një ditë të nxehtë vere.

Por nëse e gjeni veten duke u përpjekur të kuptoni se si të zgjidhni një shalqi që është në të vërtetë në i mirë, nuk jeni vetëm.

Si të zgjidhni një shalqi të pjekur

Nëse dëshironi të zgjidhni një shalqi të mirë, ka një gjë që duhet të kërkoni, sipas ekspertëve ushqimorë në The Kitchn. Shenja treguese e një shalqiri të pjekur dhe me lëng është një shtresë e verdhë kremoze i shalqirit nën bark.

Asnjëherë nuk keni dëgjuar për një shalqi nën bark? Emri thjesht i referohet anës së shalqirit që prek tokën, ose nuk ka qenë aq i ekspozuar ndaj diellit sa pjesa tjetër. Kur një shalqi është i papjekur, pjesa e poshtme e tij (pjesa më e lehtë) do të duket e bardhë.

Disa gjëra të tjera për të kërkuar kur jeni duke u përpjekur të zgjidhni një shalqi: kur ai është i lëngshëm do të ndihet i rëndë kur ta merrni, pavarësisht nga madhësia. Shalqinjtë e pjekur do të kenë gjithashtu një tingull të thellë dhe të zbrazët kur trokitni mbi to.

Kjo ju tregon se ata janë plot me atë lëng të ëmbël dhe të shijshëm.