Ky është funksioni i vërtetë i vrimës në lavaman, nuk është aty vetëm për dizajn

Çdo lavaman i shtëpisë thuajse e ka një vrimë qoftë nën pjesën ku rrjedh uji, qoftë anash saj. Mirëpo duhet ta pranon që ka pak njerëz që e kanë ditur funksionin real të saj.

Arsyeja që kjo vrimë ndodhet në lavaman, ka shumë qëllime.

Lavamani i tejmbushur

Qëllimi kryesor i vrimave anësore është të siguroheni që përmbytja e lavamanit të mos ndodhë. Në rast se kanali kryesor nuk është në gjendje të mbajë rrjedhën e ujit që vjen, vrimat në kullimin anësor do të ndihmojnë që uji të mos arrijë në majë të pellgut, transmeton Metro. Sidoqoftë, këto vrima nuk janë një mënyrë e garantuar për të parandaluar një përmbytje, sepse ato janë mjaft të vogla.

Kullimi i lavamanit

Megjithëse shumë njerëz nuk i vërejnë vërtet vrimat anësore derisa të ballafaqohen ballë për ballë me një lavaman të tejmbushur, këto vrima anësore punojnë çdo ditë për të ndihmuar në kullimin e lavamanit. Por si mund të ndihmojnë ata nëse uji nuk ka arritur ende në vrimat anësore? Ato ndihmojnë duke lejuar që ajri të futet në lavaman dhe të ndihmojë kullimin, kështu më pas lavamani punon me kapacitet të plotë.

Pastrimi

Vrimat anësore, ashtu si vrimat kryesore, mund të ndoten dhe të bllokohen. Kjo është një dukuri normale nëse lavamani përdoret rregullisht. Nëse lavamani juaj po kullohet më ngadalë se zakonisht ose lëshon një erë të keqe, atëherë duhet të pastroni vrimat e lavamanit. Vrimat anësore mund të jenë një zonë e vështirë për tu arritur, por ka disa teknika që mund t’i përdorni.

Hidhni një ¼ filxhan sodë buke në vrimat e kullimit dhe më pas shpëlajini ato siç duhet duke përdorur ujë të nxehtë. Ju gjithashtu mund të përdorni uthull të nxehtë dhe të bardhë nëse planifikoni të pastroni vrimat e lavamanit.