Si të zhbllokoni lavamanin tuaj me kripë – 3 metoda të thjeshta

1.- Kripë dhe Uthull
Siç e dimë mirë, uthulla është shumë e dobishme për shumë gjëra, nga eliminimi i baktereve deri tek pastrimi i gurëve kudo në shtëpi.

Për të zhbllokuar lavamanin, duhet të përzieni vetëm 1 filxhan uthull dhe 1/2 filxhan kripë të imët në një enë.
Por para se të derdhni përzierjen në lavaman, duke përdorur një leckë ose leckë mbulojmë daljen e grykës. Pastaj e derdhim dhe e lëmë aty të ndenjur për rreth 30 minuta.
Kur të kalojë koha, është koha për të derdhur pak detergjent, dhe pastaj derdhim ujë të nxehtë në të. Kur shohim që gryka është plot, ne zbulojmë daljen dhe e lëmë ujin të rrjedhë, duke shtuar më shumë ujë të nxehtë në mënyrë që të rrjedhë dhe të marrë gjithçka larg.
2.- Kripë e trashë, ujë dhe bikarbonat natriumi
Kjo metodë është shumë efektive sepse kombinimi i kripës së trashë, ujit dhe sodës së bukës çliron gjithçka që ka ngecur në lavaman, duke e bërë kështu më të lehtë daljen e gjithçkaje.

Për ta përgatitur këtë duhet të përzieni në një enë 5 lugë kripë të trashë, 5 lugë sodë buke dhe 200 ml ujë të vluar.
Pastaj derdhim të gjithë lëngun në lavaman dhe presim afërsisht 10 minuta që përzierja të veprojë, ne gjithashtu përdorim një hapës kullimi për të ndihmuar në heqjen e të gjitha papastërtive.
Për të përfunduar, shtojmë ujë të valë në mënyrë që gjithçka të rrjedhë dhe ta zbulojë plotësisht atë. Në rast se gjithçka nuk del, rekomandimi është që të hidhni më shumë ujë të nxehtë me detergjent.
3.- Kripa dhe Uji
Në këtë metodë ne do të testojmë kombinimin e këtyre 2 përbërësve efektivë si uji dhe kryesisht kripa:

Mbani në mend se për çdo 500 ml ujë do të shtojmë 5 ose 6 lugë kripë, dhe përzieni shumë mirë, para se të derdhni këtë lëng do të mbulojmë daljen e kullimit me një leckë të vjetër ose një leckë.
Kur sigurohemi që të mbulojmë daljen e grykës, hedhim përgatitjen dhe presim 30 minuta. Kur heqim prizën, lëshojmë të gjithë papastërtinë dhe nëse nuk është zbuluar plotësisht, mund ta përsërisim procedurën sa herë të jetë e nevojshme.
Së fundi, mund të pastrohet me ujë të nxehtë dhe detergjent derisa pjesa tjetër e papastërtisë të jetë zhdukur.