Pse duhet te mbani kripë me vete në rast rrezĭku?

E keni menduar ndonjëherë pse ju duhet kripa me vete. Përveç se e bën ushqimin më të shijshëm sigurisht, ajo mund të jetë edhe një mjet mbrojtës shumë i mirë. Si do thoni ju, pasi duket gati-gati e pamundur, por jo.

Kur jeni në rrezik se mund t’ju kafshojë një qen, mjafton që t’i hidhni pak te sytë dhe kështu, ju keni fituar pak kohë për t’ia mbathur me vrap.

Megjithatë, nuk është ky i vetmi rast kur mund të përdorni kripën. Nëse e gjeni veten në akull apo në një sipërfaqe te rrëshqitshme, atëherë hidhni pak kripë dhe kështu më të ecni pa frikë.