Pritini patatet në gjysmë para se t’i hidhni në t enxhere, arsyeja do t’ju lërë me “gojë hapur”

Qërimi i një patate të vetme është i dh imbshëm dhe kërkon shumë kohë. Pra, imagjinoni të bëni një pure që do t’ju duhen shumë më tepër patate. Çfarëdo veglash që janë në treg për pastrim dhe qërim më të shpejtë, kjo do të marrë kohë. Nëse nuk ndiqni sekretin e vogël të mëposhtëm!

Ne kërkuam dhe gjetëm për ju zgjidhjen “m agjike” për të qëruar një patate në më pak se një minutë! E megjithatë është e mundur! Shikoni sa e thjeshtë është! Para se t’i hedhim patatet në tenxhere, i presim përgjysmë rreth perimetrit, më pas i vendosim në tenxhere dhe i kaurdisim si zakonisht. Duke e hequr tenxheren nga zjarri, hidhni ujë të ftohtë direkt mbi to!

Zgjerimi i tyre gjatë zierjes dhe tkurrja e tyre në kontakt me ujin e ftohtë është sekreti! Pra, aty ku i ka gdhendur më parë, është krijuar një nyje e vogël dhe tani lëkura hiqet brenda një minute, thjesht duke e tërhequr lart!

Për më shumë shikoni videon e mëposhtme: