“Nuk e kemi traditë, granimi nuk guxon me dal”, ky është fshati në Kosovë ku gratë nuk guxojnë të dalin jashtë oborrit të shtëpisë

Pemët që kanë fituar ngjyrë të artë me ardhjen e vjeshtës kanë krijuar pamje të bukura edhe në fshatin Kosavë të Dragashit.

Por, për ta parë çdo vit këtë pamje e për t’u kujdesur për natyrën, banorët thonë se nuk i prenë drunjtë për t’u ngrohur, madje edhe atëherë kur mbi fshatin e tyre arrin i ftohti i madh. Kosava, sipas banorëve është njëri ndër fshatrat më të vjetra në trevën e Opojës.

Në këtë fshat ishte e pamundur ta takosh ndonjë grua që të bisedosh me të.

Njëri nga banorët në këtë fshat tha se gratë nuk dalin për shkak të fanatizmit dhe se e kanë traditë që gratë të mos dalin jashtë shtëpisë.

“Ja ja nuk e kemi traditë granimi nuk del këtu. Jemi hala në atë kohën e fanatizmit këtu edhe s`guxojnë me dal ato e kanë një frikë një marre”, tha ai.