Krijimi i ZOTIT/ Shikoni se cilat vende i vizitoi Shqiponja, të ciles i është ngjitur një GPRS në trup,(VIDEO)

Zogu ‘Shqiponja e vogël’, e cila u vëzhgua me një transmetues në Iğdır, përshkoi 20 mijë kilometra në 6 muaj. Zogu u ngrit deri në 3500 metra gjatë migrimit të tij, i cili mbuloi 9 vende. Koordinatori i Shkencës i Shoqatës së Natyrës së Veriut, Emrah Çoban tha se shqiponja e vogël është aktualisht në rrugën e kthimit dhe tha: “Ajo do të kalojë Arabinë Saudite dhe do të kthehet në Iğdır, toka ku u kap”.