“Shpirti ka vlerë, truрin çe do”, Mirush Kabashi hap emisionin “Shqiptarët për Shqiрtarët” me poezi рrekëse

Mirush Kabashi është i ftuari i parë i emisionit “Shqiptarët për Shqiptarët” për këtë të shtunë.Me një interpretim të jashtëzakonshëm, Mirush Kabashi i preku të gjithë në studio me një poezi për bamirësinë, të cilën po e sjellim më poshtë.

Në qofsh burr i mençur veç thelbin shiko,
Shpirti ka vler, trupin çe do.Por kur nuk ke bujarin as nder e as virtyt.I humbur për jetë do jet emri yt.Ai do të prehet thellë nën dhe
Dhe shpejt do te harrohet nga të gjith ne.Pra ndihmo sa je në jetë,Se fise e njerzia s’te kujtojnë të Vd ekur, si le neveria.

E në ke pasuri, dhurat jepe,Se neser kur të Ikësh s’do marresh gjë me vete.Do të kesh një zemër pa plag

Ndihmoj të varfurit edhe dite edhe nate.Buken ushqimin me vete sille.Ndihmon veten nderon familjen, bëhesh shembull i mirë.Çke sot në dorë vendosi në pëllëmbë,Se shpinën e dorës ha nesër me dhëmbë.Mbuloje me rroba njeriun e shkretë.Që edhe Zoti ty të mbulojë për jetë.

Për të sëmurët trego dhemshuri,Po se mbase një dite do sëmurësh edhe ti.E atyre që vuajne gëzimin jepi pëshqesh,Dhe ke për të parë ti më i lumtur do t’jesh.E meqënëse t’i nuk bredh si lypes nëpër dyer,Falenderoje Zotin po edhe nevojtarët mos i nxirr zëmër thyer.
/abcnews.al/