Ky është dashi më i bukuri në botë, që ruhet në mënyrë të pasur dhe kulturore (PAMJE)

Ne videon e radhes do te shihni nje femer i cilu ruan llojin e Desherve me te bukur dhe qe i ruan ne menyr te pasur kulturore.

Fillimisht desherit ne kohet e vjetra jan pershkruar si nje kafsh me e bukur, por pas shum viteve tek ne ne ballkan apo ne europ desherit nuk jan siq ka pershkruar edhe Muhammedi Alejhi selam (paqja dhe meshira e ZOTIT qoft mbi) sepse pasi shkenca ka arritur kulmin kan filluar te asimolohen edhe kafshet duke mar nje form me te ndryshme se si ishin, shiko pamjet me posht se si duhet te jet nje dash