A e dini sa Ar përmban Toka? aq sa mund të…

Toka është planeti i tretë i sistemit tonë diellor. Toka është rreth 4.57 miliardë vjet e vjetër, dhe i vetmi planet në Sistemin tonë Diellor ku është zhvilluar jeta.

Gjatë viteve, shkencëtarët po përpiqen të rikrijojnë pamjen e planetit tonë, edukimin e saj, si dhe pamjen e jetës në të. Ka shumë teori të ndryshme, por deri më tani, asnjë prej tyre nuk është njëqind për qind.

Sipas një hulumtimi të kryer, 99% e arit të Tokës është varrosur në thelbin e saj. Në qoftë se ne disi ishim në gjendje për të gërmuar këtë sasi masive, ne do të merrnim një sasi të ‘ginormous’ të këtij metali të çmuar, të mjaftueshme për të mbuluar plotësisht sipërfaqen e globit tonë me 400 centimetër shtresë të trashë ari.