Si të shpëtojmë nga milingonat në mënyrë natyrale?

Edhe pse milingonat mund të shfaqen në shtëpi në çdo kohë të vitit, mund të vëreni se ato bëhen veçanërisht aktive në pranverë.Kombinimi i motit më të ngrohtë dhe më shumë shi se zakonisht është sinjali i tyre se është koha për të filluar rritjen e kolonisë së tyre. Dhe për këtë milingonat kanë nevojë për ushqim.

Për fat të mirë për milingonat, shtëpia juaj, veçanërisht kuzhina, ka ushqim të mjaftueshëm për të ushqyer koloninë dhe ato nuk ngurrojnë kur bëhet fjalë për ndonjë gjë që mbetet në banak, në dollapë, sirtarë ose në një dysheme në formë thërrimesh.

Nëse keni një kafshë shtëpiake, p.sh. një qen ose mace që ha nga një enë në dysheme, ju në thelb u siguroni milingonave një “tavolinë suedeze” me gjithçka që hanë kafshët shtëpiake.

Ju gjithashtu nuk dëshironi të përdorni kimikate të forta për të mbytur ose ndjekur milingonat, pasi kjo gjithashtu do të nënkuptonte ekspozimin e kafshës suaj ndaj të njëjtave kimikate.Pra, këtu janë disa produkte shtëpiake që me siguri i keni tashmë në shtëpi, të cilat mund të përdoren për të larguar milingonat por që janë gjithashtu të sigurta për kafshët shtëpiake.

Kanella

Kjo është ndoshta më e njohura nga të gjithë repelentët natyralë të milingonave DIY. Për ta provuar vetë, spërkatni kanellë (ose vaj kanelle) në vendet ku keni parë milingonat, duke përfshirë pragjet e dritareve, dyshemenë dhe banakun e kuzhinës.

Sfungjeri i lagur në sheqer të shkrirë

Për t’ju ndihmuar të përballeni me infektimet e vogla të milingonave, njomni një sfungjer të madh në ujë që përmban sheqer të tretur dhe vendoseni në dyshemenë ku milingonat hyjnë në kuzhinën tuaj.

Rreth 24 orë më vonë, kontrolloni sfungjerin. Lifehacker shkruan se gjasat janë të mëdha që të jetë plot me milingona të ngordhura. Shpëlajini milingonat dhe sfungjerin, njomeni përsëri në ujë me sheqer, kthejeni në ose afër rrugës së tyre dhe vazhdoni ta bëni këtë derisa milingonat të zhduken.

Pluhuri diatomik

Pluhuri diatomik, është një pluhur i formuar nga shkëmbinjtë sedimentar silikat, të cilët janë formuar nga depozitimi i tokës diatomike, dmth. algave të strallit.

Edhe pse jo të gjithë kanë pluhur diatomik në shtëpinë e tyre, nëse ndodh që të keni një të tillë, është një mënyrë e shkëlqyer për të mbajtur milingonat jashtë shtëpisë. Spërkatni një shtresë të hollë pluhuri të bardhë si talku në pragjet e dritareve, përgjatë tabelës ose në çdo çarje tjetër pranë së cilës keni parë milingona.