Mrekullia infrastrukturore që pritet të ndërtojë Norvegjia (video)

Norvegjia është e gjitha e bukur, dhe sidomos bregdeti i saj perëndimor. Por për ta përshkruar atë, rreth 1.100 kilometra, do të duhen deri në 21 orë mesatarisht.

Për këtë arsye, për ta reduktuar kohën e udhëtimit, qeveria e Norvegjisë është duke punuar në projektin më të madh të infrastrukturës në historinë e këtij vendi, autostradën E39.

Rruga që kalon nga bregdet fjordesh, më unikali në botë me këtë vceçanti gjeografike, vlerësohet se do të kushtojë 47 miliardë dollarë. /tesheshi.com/