Gjithmonë e më shumë po e pranojnë/ Historiani grek e pranon lashtësinë e IIirëve dhe flet për gjuhën shqipe (Video)

Në shumë raste faktet e dokumentuara rreth shqiptarëve ndër shekuj janë lexuar subjektivisht nga historianët grekë.
Edhe pse mbetet i ndikuar nga nacio.nalizmi i zakonshëm i historianëve grekë, Dhimitri Bethanis pranon se ilirët janë të lashtë, po aq sa grekët, raporton ‘Alsat’.

Një fakt i pakundërshtueshëm historik, por i pranuar hapur nga një historian grek, përbën risi.