DOKUMENTI SERB QË DËSHMON SE TOPLICA ISHTE E TËRA KRAHINË SHQIPTARE

Gati se secili nga ne ka ndëgjuar,e shumë nga të paret tanë e kanë edhe prejardhjen nga atje, se ka egzistuar një krahinë shqiptare,e cila edhe sot egziston por se tanimë plotësisht e asimiluar,e përndjekur dhe shkombtarizuar dhe e shndrruar në krahinë serbe!Ka qenë viti 1877 kur kjo krahinë është riokupuar nga ushtria serbe.

Pas kësaj date ka filluar eksodi dhe përndjekja dhe shkaterrimi sistematik i elementit etnik e kulturor,shqiptarë nga ato anë.
Se elementi shqiptarë ka qenë dominant në ato anë deri më atë vit famëkeq,dëshmonse në ato anë edhe sot e kësaj dite kanë ngelë elemente toponimie shqiptare si :

Komuna Zhitoraqa:vendi i quajtur çuka e Gllashines/Gllasinska cuka.

Komuna Bllaca:Alabana,Gergura
Prokuple:Kongjel,etj.