Shkenctaret Mahniten Shikoni Si Liqeni Ndron Ngjyren Mbrenda Nates..(VIDEO)

E cila u kthye në rozë për shkak të baktereve artemia salina në Konya në vitet e mëparshme,

u kthye në kafe këtë herë.  Universiteti Selcuk i Fakultetit të Shkencave Shefi i Departamentit të Hidrobiologjisë  Prof. Dr. Cengiz Akköz tha se rritja e sasisë së azotit-fosforit në liqen dhe ndryshimet në temperaturën e ujit shkaktuan një rritje të mikroorganizmave.  Akköz deklaroi se ky përhapje shkaktoi gjithashtu një ndryshim në ngjyrë.