Diçka që nuk e keni parë kurrë, ky është fshati ku çatitë e shtëpive janë edhe rrugë në të njëjtën kohë

Sar Agha Seyed është një fshat në rrethin rural të Miankuh-e Moguyi, në rrethin qendror të qarkut Kuhrang, në provincën Çaharmahal dhe Bakhtiari, Iran. Në regjistrimin e vitit 2006, popullsia e saj ishte 1,360, në 208 familje .Fshati është i populluar nga Lurs.

Fshati mban emrin e faltores Aqa Seyyed. Është i njohur për arkitekturën e tij të pazakontë. Ndërtesat e saj të ndërlidhura janë ndërtuar në malin përreth. Çatitë e ndërtesave shërbejnë si oborre dhe rrugë të ndërtesave sipër. Shumica e shtëpive nuk kanë dritare dhe vetëm një derë.

Për shkak të ngjashmërisë së arkitekturës, fshati Sar Aqa Seyyed quhet [citimi i nevojshëm] Masuleh i Zagrosit. Gjithashtu, turistët e eksplorojnë këtë fshat edhe për nomadët e tij.