Këtë traditë për Nuset Shqiptare se keni parë asnjëherë, do të mahniteni

Stina e verës padyshim mund të quhet edhe si ‘stinë e dasmave’. Ahengjet familjare në trevat kudo që ka shqiptarë zakonisht përzgjedhen të bëhen në këtë stinë për arsye të shumta.

Një prej kryesorëve është se mërgimtarët kthehen për pushime në vendlindjet e tyre dhe më pas në dasma takohen me të afërmit ku edhe organizimi familjar bëhet më i begatë.
Dasmat bëhen nga më të ndryshme, sipas traditës së vendit ku çifti ka kaluar jetën me familjen e tyre dhe sipas te ardhurave financiare te tyre.