Hapet një nga piramidat më misterioze në botë, çfarë u gjet brenda

Khafre, një prej piramidave të Gizës në Egjipt u hap këtë për vizitorët, pas një restaurim të plotë, i cili zgjati dy muaj.
Procesi i restaurimit përfshiu udhët e brendshme, ndryshimet e të sistemit të ndriçimit dhe forcimin e pikave të dobëta në korridoret e piramidës si dhe dhomat e nëndheshme.

Keopsi, Khafre dhe Menkaure janë piramida janë në listën e Trashëgimisë Botërore nga UNESCO.
Arkeologët në Egjipt kohët e fundit kanë thënë se kanë gjetur dhe një varrin 4,400 vjet e vjetër pranë piramidave jashtë Kajros.

Ministria e Antikiteteve njoftoi se varri ka qenë ndoshta i destinuar për personalitetet të larta.
Në muret e varrit janë pikturuar skena të ndryshme të gjuetisë dhe peshkimit.