Kjo eshte lopa me prodhimin rekord te qumshtit, nuk do ta besoni se sa qumshte prodhon ne dite..(VIDEO)

Kërkuesit e Zelandës së Re duke parë vështirësitë e mospirjes së këtij produkti natyral kanë menduar të prodhojnë një qumësht lope, që nuk përmban proteinën përgjegjëse për alergjinë.Ata nuk u munduan të shndërronin qumështin, por bënë një modifikim rrënjësor gjenetik të lopës.

Duke u bazuar në procedurat e klonimit ata krijuan lopën Daisy. Ajo është e para që është modifikuar gjenetikisht dhe prodhon një qumësht pa beta-laktoglobuline, proteinën që shkakton alergji tek fëmijët.

(Visited 99 times, 1 visits today)