Kompleksi turistik më ambicioz që ka njohur njerëzimi (Foto)

Ne e kemi dëgjuar të gjithë proverbin se “shtëpia është vendi ku zemra është” dhe në një farë mase shumica prej nesh pajtohemi me të. Pa marrë parasysh se ku jeni, sa dashuroheni me pushimet, ose sa mirë është kompania ku punoni, pas një periudhe të caktuar, gjithmonë duam të kthehemi në shtëpi, ku i takojmë. Sidoqoftë, ky vendpushim i ardhshëm në Filipine mund të ndryshojë këtë.
Një arkitekt ka zbuluar një plan për një vendpushim të ri eko-miqësor në Palawan që përmban hotelet dhe kullat në formën që rrotullohen sipas drejtimit të diellit.

Nautilus Eco-Resort është projektuar nga arkitekti ekologjik belg Vincent Callebaut dhe materialet e ripërdorura ose të ricikluara do të përdoren për të ndërtuar vendpushimin.

Vendpushimi do të vendoset midis ujrave të pacenuar dhe pyjeve të harlisur dhe mund të përshkruhet si një festë vizuale. Dhe nëse kjo nuk ishte mjaft mbresëlënëse, ndërtesat do të rrotullohen në boshtin e tyre.

Ky kompleks turistik mund të strehojë rreth 500 mysafirë dhe ata do të duhet të lundrojnë në ishull ose të përdorin anije elektrike, raportoi Daily Mail. Dhe projekti është aq i fokusuar në mbrojtjen e mjedisit që edhe të ftuarit do t’u kërkohet të bëjnë pak duke mbledhur mbeturinat dhe duke mësuar rreth natyrës.

Duke folur për projektin, Vincent Callebaut Architectures shpjegon në faqen e internetit të markës: “Projekti Nautilus Eco-Resort është një kompleks i pionier eko-turizmit i dizajnuar për të bashkuar njohuritë e komunitetit shkencor me vullnetin e eko-turistëve për të optimizuar ringjalljen dhe mbrojtja e një ekosistemi të degraduar si në Filipine “.

Me vendpushimin mahnitës, Callebaut synon të zvogëlojë gjurmët ekologjike dhe të ruajë natyrën dhe ekologjinë lokale të Filipineve. “Nëpërmjet një procesi ko-krijimi, Eko Resort do të kontribuojë në mirëqenien e komuniteteve lokale duke i përfshirë ato në planifikimin, zhvillimin dhe operimin e saj,” thotë ajo.

Ndërsa nuk janë dhënë shumë detaje të vendpushimit, faqja e internetit tregon fotografi mahnitëse që do të bëjnë që ju të doni të vizitoni vendin sapo të përfundojë projekti. Hidhni nje sy. /Lajmi.net/