Fshati mesjetar del nga liqeni italian për herë të parë në 26 vjet

Kjo sipas raportimeve që rezervuari që përmban fshatin e mbytur të Fabbriche di Careggine do të thahet.

Mbetjet arkeologjike të fshatit thuhet se janë mbytur nga liqeni artificial Vagli në vitin 1953 kur u ndërtua një digë.

Sidoqoftë, ato përsërisin kur liqeni është drenazhuar gjatë punës së mirëmbajtjes. Kjo e fundit ndodhi 26 vjet më parë në 1994.

Një zëdhënës për Enel i tha Fox News: “Sa i përket rimëkëmbjes së fshatit Fabbriche di Careggine, një memorandum mirëkuptimi është aktualisht në proces të zyrtarizohet midis grupit tonë dhe komunës së Vagli di Sotto për të mbështetur ‘Progetto Essere 2020 – Vagli”, transmeton lajmi.

Projekti mund të fillojë në vitin 2020 por kjo nuk është asnjë garanci që fshati do të dalë këtë vit dhe 2021 do të kishte më shumë mundësi.

Më shumë se një milion njerëz dukshëm vizituan mbetjet e fshatit mesjetar Toskan, herën e fundit që u rishfaq, sipas Xhorxh. Fshati thuhet se daton rreth shekullit XII ose XIII dhe mendohet të ketë qenë një shtëpi për punëtorët e hekurit.

Uebfaqja italiane Mulinoisola raporton se fshati ishte evakuuar në vitin 1947, shtatë vjet para se të përmbytet.