Bota ka gënjyer për 5000 vjet, Zbulohet për herë të parë si u ndërtuan Piramidat Egjiptiane

u ndoshta keni mësuar për piramidat egjiptiane në shkollën fillore apo diçka tjetër. Edhe nëse nuk shkon në shkollë, keni degjuar ne televizione Është e pashmɑngshme që do të hɑsni disa informacione në program ose në libër. Kjo për shkak se ata janë të famshëm ne te gjithe boten.

Ndërtesat janë të vështira për t’u shmangur. Piramida e Madhe e Gizës, piramida më e lartë në Egjipt, dikur ishte 146,000 metra e lartë, megjithatë, që atëherë është gërryer në 137 mijë metra për shkak të vandalizmit. Që ta ίmagjίnoni më mirë, më lejoni t’ju them: Lartësia e një ndërtese mesatare trekatëshe është 14 m e lartë. Nëse llogaritjet tona janë të sakta atëherë kjo piramidë ka 32 kate duhet të jetë lartësia e një ndërtese. Pra, kush është përgjegjës për ndërtimin e këtyre piramidave t merrēsisht të larta dhe mίsterίoze?

Në vίdeon e sotme do t’ju tregojmë se kush i ndërtoi piramidat.