Paris – Berlin vetëm një orë me tren? Ja se si mund të ndodhë.

Hyperloop është ajo që ju merrni kur merrni një tren në fushë magnetike dhe e vendosni atë në një tub pa ajër. Mungesa e rezistencës lejon që treni, në teori, të arrijë shpejtësi të padukshme, një koncept që po afrohet gjithnjë e më afër realitetit – dhe mund të sigurojë një alternativë më të gjelbër për udhëtimet ajrore me rrugë të shkurtër.

Në nëntor të vitit 2020 dy njerëz po qëllonin përmes një tubi pa ajër me 160 km / orë në shkretëtirën jashtë Las Vegas. Kjo nuk ishte një udhëtim i shpikur nga një kazino: ishte udhëtimi i parë me një hiperloop nga kompania Virgin Hyperloop. Udhëtimi zgjati vetëm 15 sekonda dhe shpejtësitë që ata arritën ishin shum më shum se 1200 km/orë që ata premtojnë se një ditë do të arrijnë, por ajo përfaqësonte një hap përpara.

Hyperloop mund të jetë e ardhmja e transportit për udhëtime me gjatësi të mesme. Mund të tejkalojë hekurudhën me shpejtësi të lartë dhe në të njëjtën kohë të veprojë me shpejtësi të krahasueshme me aviacionin, por me një pjesë të kostove të tij mjedisore dhe të energjisë. Është një koncept të cilin fillestarët dhe studiuesit e kanë adoptuar me padurim, duke përfshirë disa ekipe anembanë globit.